Simona Kustec zapušča ne le ministrstvo, ampak tudi FDV

Slovenija 02. Jun 202210:04 > 12:04 12 komentarjev
Simona Kustec
Borut Živulović/BOBO

Nekdanja ministrica za šolstvo Simona Kustec svoje poklicne poti očitno ne bo nadaljevala na Fakulteti za družbene vede (FDV), na kateri je delala pred vstopom v politiko, poroča Večer. Svojo pot naj bi nadaljevala na Univerzi na Primorskem. Informacijo o odhodu so za N1 potrdili tudi na FDV.

Včeraj je nova vlada pod vodstvom Roberta Goloba prevzela vajeti, danes pa sledijo številne predaje poslov med starimi in novimi ministri. Z ministrskega položaja odhaja tudi Simona Kustec, ki je bila v zadnjem obdobju svojega ministrovanja precej tiha. Tako je bila tudi skrivnostna, kje bo po odhodu z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport nadaljevala svojo karierno pot.

Kot smo poročali konec aprila, naj bi se Kustec vrnila na Fakulteto za družbene vede, kjer je zaposlena, vendar si je očitno premislila. Kot poroča Večer, Kustec ni odgovorila na vprašanje, ali bo izkoristila nadomestilo, ki največ pol leta pripada ministrom in državnim sekretarjem. Očitno pa svoje karierne poti ne bo nadaljevala v Ljubljani, ampak na Univerzi na Primorskem, kjer so za Večer potrdili, da bo pri njih delala na položaju visokošolske učiteljice oziroma raziskovalke na področju politologije. “Lahko potrdimo, da se ne vrača k nam,” so za N1 potrdili na FDV.

Informacijo o prihodu po zaključku ministrovanja so za N1 potrdili tudi na Univerzi na Primorskem. Kustec bo zasedla delovno mesto, za katero je bil razpis na Zavodu za zaposlovanje objavljen v maju, predavala pa bo na Fakulteti za management. “Gre za področje, ki ga v skladu s svojo strateško usmeritvijo UP razvija že nekaj časa, kadrovsko pa je bila podhranjena,” so na Univerzi na Primorskem pojasnili odločitev za sodelovanje s Kustec.

Strokovno področje Kustec je predvsem analiza politik. V času, ko je opravljala delo ministrice, je bila na fakulteti zaposlena 20-odstotno. Še lanskega avgusta je takrat po neuradnih informacijah Dela načrtovala vrnitev na FDV, kjer naj bi za šolsko leto 2021/2022 prijavila 100-odstotno delovno prisotnost.

Na Kustec so v zadnjih dveh letih letele številne kritike glede organiziranja šolanja med epidemijo, dvakrat pa so poslanci opozicije proti njej vložili tudi interpelacijo. V začetku lanskega leta so se z ostrim odprtim pismom ob njeno delo obregnil tudi izvršilni odbor visokošolskega sindikata FDV. V daljšem pismu so med drugim obsodili njeno podpiranje spornih potez premierja zoper fakultete in univerze. “Kako hipokritično menite, da bi potemtakem delovala vaša vrnitev?” so med drugim zapisali v pismu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje