Skozi jutranjo meglo bodo posijali sončni žarki

Slovenija 19. Dec 202301:00
sončno vreme
Foto: PROFIMEDIA

Dan bo pretežno jasen, po nižinah se lahko zjutraj zadržuje megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1 stopinje, čez dan se bo ob soncu segrelo od 8 pa vse do 14 stopinj Celzija. V krajih z dolgotrajno meglo ne bo topleje od 5 stopinj Celzija.

Jasna noč se bo nadaljevala v pretežno jasno jutro, saj bo v nekaterih nižinah nastala megla.

Jutranje temperature bodo od -5 do -1 stopinja Celzija, ob morju bodo termometri pokazali do 2 stopinji. V krajih, kjer se bo celo dopoldne zadrževala megla, najvišje dnevne temperature ne bodo presegle 5 stopinj Celzija. V krajih s sončnim vremenom se bo čez dan precej bolj segrelo, termometri bodo pokazali od 8 do 14 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Jutri se bodo nad Slovenijo prikradli oblaki. Jutranja megla, ki se bo raztegnila v dopoldanski čas, bo v nižinah pogostejša. V višjih delih države se bo ohladilo, na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja.

Na južno polovico Evrope je obsežno območje visokega zračnega pritiska. K nam se s šibkimi severnimi vetrovi v višinah širi suh in topel zrak, v nižinah se zadržuje razmeroma hladen in težek zrak.

Danes bo vpliv vremena na počutje ugoden, v krajih s sončnim vremenom tudi spodbuden.