Slatinski proračun zaradi novega zadetka na Lotu bogatejši za 75.000 evrov

Slovenija 21. Jun 202311:01 0 komentarjev
Rogaška Slatina
Rogaška Slatina. (Foto: PROFIMEDIA)

Letošnji proračun Občine Rogaška Slatina je bogatejši za 75.000 evrov zaradi prejema davka na dobitek od iger na srečo oz. Lota, so danes potrdili na slatinski občini. Dobitnik polmilijonskega dobitka, ki je listič vplačal v Rogatcu za žrebanje 11. junija, je namreč občan Rogaške Slatine.

Na občini so tudi navedli, da davek na dobitke od iger na srečo predstavlja lastni prihodek občine, kar pomeni, da se porablja za namene, opredeljene v občinskem proračunu. Njegovo višino je pri načrtovanju proračuna težko natančno opredeliti.

Glede na realizacijo v preteklih letih ga letos načrtujejo v višini 20.000 evrov, dejanska višina oz. realizacija pa se bo izkazala v zaključnem računu za leto 2023. V omenjenem primeru bodo predvideni prihodki višji od načrtovanih in bodo ostali v integralnem proračunu.

“V primeru, da bodo tudi vsi ostali načrtovani prihodki dosegli oz. presegli načrtovano višino, se bodo višje realizirani prihodki porabili v skladu s potrjenimi projekti oz. nalogami določenimi v občinskem proračunu,” so še dejali na slatinski občini.

Občinski svet pa je na aprilski seji odločil o namenski porabi 1,67 milijona evrov, ki jih je občina pridobila leta 2022 iz naslova davka od iger na srečo oz. Eurojackpota. Slatinski svetniki so sklenili, da največji del pridobljenega zneska, in sicer 1,4 milijona evrov, namenijo gradnji letnega kopališča.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!