Slovenijo bo na Evroviziji zastopala skupina Joker Out

Slovenija 08. Dec 202212:30 4 komentarji
Joker Out
Matic Kremžar

Po letošnji ne najboljši uvrstitvi Slovenije na izboru za Pesem Evrovizije se je RTV Slovenija odločila, da bo izvajalca za izbor leta 2023 izbrala interno, pri tem pa dala prednost "najbolj uspešnim, kakovostnim in preverjenim izvajalcem v Sloveniji". Kot so dejali na RTV, odločitev ni bila težka. Izbrali so trenutno eno najbolj priljubljenih slovenskih glasbenih skupin, Joker Out.

Zaradi slabše uvrstitve slovenskih predstavnikov na izboru za Pesem Evrovizije 2022 se je RTV Slovenija, ki vsako leto organizira izbor izvajalca, za leto 2023 odločila, da ga letos izbere interno. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so dali prednost “najbolj uspešnim, kakovostnim in preverjenim glasbenim izvajalcem v Sloveniji”.

“Odločitev ni bila težka. Na internem izboru smo izbrali skupino Joker Out, ki zadnja leta prevladuje na slovenski glasbeni sceni,” so pojasnili svoj izbor.

Skladbo za Eurosong bodo v kratkem posneli v Hamburgu, kamor se odpravljajo snemat album za mednarodno tržišče. Pesem bo v slovenskem jeziku, slovenska in tuja javnost pa jo bo prvič slišala 4. februarja 2023.

Kot so člani skupine povedali za RTV, nastop na tekmovanju za Pesem Evrovizije vidijo kot velik izziv: “Vsi člani banda smo veliki oboževalci Pesmi Evrovizije, zato imamo že nekaj časa željo tam nastopati, a čakali smo na pravi trenutek. Čeprav smo mladi, nam je hiter razvoj kariere prinesel veliko izkušenj in zagona za ustvarjanje, zato smo pripravljeni na ta izziv.” Dodali so, da bodo, ne glede na to, kje in kdaj nastopajo, ostali zvesti sebi in zvoku skupine Joker Out.

Kot razlog, zakaj so izbrali prav Joker Out, je odgovorni urednik razvedrilnega programa TV Slovenija Vanja Vardjan navedel, da so Joker Out izbrali zato, ker so po Magnificu ter skupinah Siddharta in Big Foot Mama ponovno združili Slovenijo na področju kakovostne popularne glasbe in to glasbo približali najširšemu občinstvu. “Kakovost in priljubljenost je tisto, kar smo iskali in našli. Skratka, odločili smo se, da za Pesem Evrovizije potegnemo jokerja iz rokava,” je še povedal za RTV.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje