Slovenijo so zajele padavine, v višjih predelih že sneži

Slovenija 22. Apr 202422:00 > 22:43 0 komentarjev
sneženje predel
Foto: Prometno-informacijski center/X

Slovenijo so pozno popoldne zajele padavine. Ponekod v višjih predelih že sneži. Vremenoslovci so napovedali, da se bo meja sneženja ponoči in v torek zjutraj ponekod po državi spustila do nižin.

Padavine, ki so se proti večeru začele pojavljati na zahodu države, so v nekaterih višje ležečih delih Slovenije že prešle v sneg. Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi snega oziroma snegoloma ter burje za ponedeljek zvečer in prvi del torka izdala oranžno opozorilo.

Je pa v večernih urah močno sneženje že zajelo nekatere višje ležeče predele. Sneži na Ljubelju, Korenskem sedlu, Predelu in Zgornjem Jezerskem, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru.

“Do jutra lahko pričakujemo, da bo te ceste še dodatno zasnežilo,” še opozarjajo. Zaradi burje je med Selom in Razdrtim že prepovedan promet za kamp prikolice in vsa vozila s ponjavami in hladilniki, za vsa ostala vozila je hitrost omejena na 40 km/h, so v objavi na omrežju X še opozorili na prometnoinformacijskem centru.

Po napovedih vremenoslovcev naj bi se padavine še okrepile in se ponoči razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja se lahko ponoči in v torek zjutraj spusti do nižin. Nad okoli 500 metrov bo zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, krajevno tudi do 20 centimetrov.

Na prometnoinformacijskem centru še opozarjajo, da je v primeru snega na cesti obvezna uporaba zimske opreme.

Sneži tudi v višjih predelih Koroške.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!