Sprejeli so “težko odločitev”: priljubljeni festival MetalDays letos odpovedali

Kultura 29. Jan 202420:30 2 komentarja
Metaldays, festival, tolmin
Foto: Marko Alpner/BOBO

Organizatorji priljubljenega festivala MetalDays so s svojimi oboževalci delili novico z grenkim priokusom. Festivala letos ne bo, pač pa se vrača šele poleti 2025.

Organizacijska ekipa priljubljenega metalskega festivala MetalDays je svojim oboževalcem sporočila “težko odločitev”. Kljub temu da so v preteklih mesecih že razkrili datum in nekatere izvajalce ter začeli s prodajo vstopnic za MetalDays 2024, so festival sedaj odpovedali in ga prestavili na leto 2025.

“Po dolgotrajnih pogovorih vseh vpletenih v organizacijo festivala smo se soglasno odločili, da festival MetalDays 2024 prestavimo in se osredotočimo na organizacijo festivala MetalDays 2025, ki bo potekal od 27. julija do 2. avgusta 2025,” so zapisali na svojih družbenih omrežjih.

Festival, ki se je tradicionalno osem let odvijal na tolminskem Sotočju, je konec julija lani prvič zaživel na novi lokaciji ob Velenjskem jezeru. Na koncertnih odrih bi se morala od 30. julija do 5. avgusta zvrstiti mnoga priznana imena, vendar pa so uničujoče poplave ogrozile izvedbo dogodka. Zaradi izrednih razmer so morali organizatorji festival odpovedati dva dni festivala, razočarane obiskovalce pa so namestili v velenjski Rdeči dvorani, kjer so jim ponudili varno zatočišče in brezplačne obroke.

Obiskovalci MetalDays v velenjski Rdeči dvorani
Foto: MetalDays/Facebook

Nepredvidljiva predčasna prekinitev festivala je tudi eden izmed glavnih razlogov, zakaj so bili organizatorji primorani odpovedati letošnjo izvedbo festivala. “Posledice, skupaj z izpadom dohodka, so nam otežile organizacijo festivala in zagotovitev festivalske izkušnje, ki si jo obiskovalci zagotovo zaslužite,” so pojasnili.

Glede na vse okoliščine so se z mešanimi občutki odločili za premor, da naberejo sveže ideje in leta 2025 svojim obiskovalcem ponudijo kar “najboljšo edicijo festivala”.

Vstopnice za leto 2024 bodo veljale za leto 2025

Festivalske navdušence, ki že imajo vstopnice za leto 2024, so pomirili, da bodo te veljale za leto 2025, o tem pa jih bodo obvestili tudi po elektronskem sporočilu. Prav tako pa lahko vsi imetniki vstopnic za MetalDays 2024 brezplačno obiščejo festival GoatHell, so še navedli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje