Festivala MetalDays in Castle Kolpa Music zaradi poplav odpovedala program

Kultura 04. Avg 202315:15 > 15:47 1 komentar
Obiskovalci MetalDays v velenjski Rdeči dvorani
Foto: MetalDays/Facebook

Zaradi izrednih vremenskih razmer so organizatorji festivala MetalDays v Velenju odpovedali nadaljnji program, obiskovalcem festivala pa ponudili brezplačno namestitev in hrano v tamkajšnji Rdeči dvorani. Po več urah nejasnosti so organizatorji prekinili tudi Castle Kolpa Music Festival, ki te dni poteka v občini Kostel.

Obsežne padavine in poplave v delih Slovenije vplivajo tudi na izvedbo glasbenih festivalov na prostem.

Od četrtka, 3. avgusta, do nedelje, 6. avgusta, v naselju Fara v občini Kostel poteka Castle Kolpa Music Festival, ki ob reki Kolpi ponuja tudi kampiranje.

Po več urah nejasnosti so organizatorji festivala okrog 15.30 sporočili, da je festivalski program prekinjen. Obiskovalce so zaprosili, naj festivalsko območje zapustijo hitro, a varno, pri tem pa naj upoštevajo navodila varnostnikov in redarjev.

Po informacijah N1 so organizatorji festivala Intralite, d. o. o., pred tem vztrajali pri izvedbi festivala in zavračali zahtevke obiskovalcev po vračilu denarja. Številni starši naj bi skušali stopiti v stik s svojimi otroki, ki so obiskali festival, ampak jim zaradi slabega signala na območju to ni uspevalo, medtem ko organizatorji o stanju na festivalskem območju niso obveščali.

Za odziv smo zaprosili organizatorje festivala, objavili ga bomo, ko ga prejmemo.

Obiskovalci MetalDays v velenjski Rdeči dvorani

Vremenske razmere so ogrozile tudi izvedbo festivala MetalDays v Velenju, ki je – kot smo poročali – še v sredo v Slovenijo povabil dodatnih 500 obiskovalcev nemškega festivala Wacken, ki je prav tako zaradi padavin omejil število obiskovalcev.

Organizatorji MetalDays, ki naj bi potekal od nedelje, 30. julija, do sobote, 5. avgusta, so sporočili, da je festivalski program odslej odpovedan, na festivalskem območju bodo delovali le gostinski lokali. Obiskovalcem svetujejo, naj ne zapuščajo Velenja, saj so vse ulice oziroma ceste zaradi varnosti zaprte, v velenjski Rdeči dvorani pa so jim ponudili brezplačno namestitev in obrok.

“V izrednih razmerah, kot je ta, je varnost na prvem mestu, zato je nujno, da ostanete mirni, upoštevate navodila ter sodelujete z oblastmi in organizatorji dogodkov,” so še sporočili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje