Tako toplo ni bilo že od sredine 20. stoletja. Že danes se vrača jesen

Slovenija 01. Nov 202218:11 > 02. Nov 2022 05:22 1 komentar
Dež
PROFIMEDIA

Toplega in suhega vremena je (vsaj za nekaj časa) konec. Prihaja dež, ki bo tudi po nižinah vztrajal cel teden.

Na prvi november so nas, kot večino oktobra, presenetile skorajda poletne temperature ter sončno in suho vreme. Kot je Agencija RS za okolje (Arso) sporočila preko svojega Twitter profila, so temperature v torek ponekod presegle 26 stopinj Celzija.

V torej je bilo najtopleje na jugovzhodu Slovenije. Na merilnih postajah Dobliče in Osilnica so vremenoslovci izmerili več kot 26 stopinj Celzija.

Vsaj na štirih merilnih mestih je bil presežen prejšnji novembrski temperaturni rekord 25,6 stopinj Celzija, ki so ga v Metliki izmerili 9. novembra 2015. Tam so danes izmerili 25,7 stopinj, nad 25 stopinj pa je bilo tudi v Novem mestu, Kočevju in Iskrbi.

Na številnih merilnih mestih po Sloveniji od sredine 20. stoletja novembra še ni bilo tako toplo kot v torek popoldne. Ponekod je bil prejšnji rekord presežen za več kot stopinjo Celzija, so ob tem zapisali na Arso.

Izjemno topel dan smo zabeležili tudi v ponedeljek, ko se je živo srebro povzpelo tudi čez 28 stopinj Celzija.

Prihaja dež

Kot napovedujejo na Arsu, se obdobje suhega in sončnega vreme končuje, obeta se namreč ohladitev s padavinami.

Danes popoldne bo pretežno oblačno, še posebej v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Ponekod bo popoldne tudi deževalo. Dež se bo nadaljeval tudi zvečer in v noči na četrtek.

V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod bodo še manjše padavine. V petek in soboto bo oblačno in še naprej deževno. Dež bo večinoma ponehal šele v noči na nedeljo. Od nedelje do četrtka bo suho.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje