Terme Olimia po požaru v Aqualuni gasilcem namenjajo velikodušno donacijo

Slovenija 12. Jul 202315:51 1 komentar
Požar v parku Aqualuna
Tomo Strle/BOBO

Podjetje Terme Olimia bo v zahvalo za hitro in učinkovito ukrepanje ob požaru v termalnem parku Aqualuna v Podčetrtku gasilskim društvom namenilo 7.000 evrov donacije in 140 vstopnic za kopališče. Nastala škoda naj bi po prvih ocenah znašala približno tristo tisoč evrov.

Po sobotnem požaru v Termalnem parku Aqualuna se razmere v termalnem parku počasi stabilizirajo. Poškodovani prostori so že pripravljeni na sanacijo, kmalu pa bosta začela obratovati tudi gostinska lokala pod prizoriščem požara, so sporočili iz podjetja Terme Olimia.

Kot so še dejali, bodo v zahvalo gasilskim društvom, ki so pomagala pri gašenju požara ter preprečevanju še večje škode, v prihodnjih dneh razdelili donacijo v višini 7.000 evrov skupaj s 140 brezplačnimi vstopnicami za kopanje v Termalnem parku Aqualuna.

V sobotni intervenciji so sodelovala naslednja okoliška prostovoljno gasilska društva: PGD Pristava pri Mestinju, PGD Podčetrtek,  PGD Imeno, PGD Sela Verače Virštanj, PGD Zibika, PGD Mestinje, PGD Kristan Vrh, PGD Šmarje pri Jelšah in PGD Šentvid pri Grobelnem, društvo PGD Polje ob Sotli pa je ostalo v pripravljenosti.

V podjetju so poudarili tudi pravilno in hitro ukrepanje osebja termalnega parka, s čimer mu je uspelo omejiti mesto požara do prihoda gasilcev. Prvi so na kraj dogodka prispeli že šest minut po pozivu na intervencijsko številko.

“Brez pomoči več kot 80 gasilcev osebju ne bi uspelo poskrbeti za varno evakuacijo zaposlenih in obiskovalcev ter zaščito ostalih objektov in preprečitev nastanka še večje škode. Gasilci so, tako kot že večkrat v zadnjih letih, dokazali, da so izjemno pomemben in nepogrešljiv del skupnosti, v zahvalo za njihovo požrtvovalnost pa jim bodo Terme Olimia namenile denarna sredstva za njihovo nadaljnje delovanje ali nakup opreme ter kopališke vstopnice, da se bodo lahko malce sprostili v poletnih dneh,” so razloge za donacijo pojasnili v Termah Olimia.

Škode za približno 300.000 evrov

Kot je znano, je v soboto okoli 17. ure v Termalnem parku Aqualuna zagorelo v skladišču enega izmed gostinskih lokalov. Uradni vzrok požara še ni potrjen, šlo pa naj bi za napako na električnem omrežju.

Ob požaru je bilo na kopališču približno 1.500 obiskovalcev ter osebje termalnega parka, v požaru pa ni bil ogrožen ali poškodovan nihče od gostov ali zaposlenih. Termalni park je že naslednji dan obratoval nemoteno.

Škodo na objektu sicer ocenjujejo na približno 300.000 evrov.

Podjetje še sporoča, da bo vsem obiskovalcem, ki so na dan požara vstopnice kupili po 13. uri, na podlagi predloženega računa podarilo ustrezno število brezplačnih vstopnic za ponovni obisk. Do povračila brezplačnih vstopnic lahko pridejo, če do 21. julija na elektronski naslov [email protected] pošljejo sliko računa, ki so ga prejeli ob nakupu vstopnic, ter dodajo svoj naslov, na katerega jim bodo vstopnice poslali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje