Tonin opozoril na zastoje z izplačili sredstev za sanacijo poplav

Slovenija 12. Feb 202420:01 3 komentarji
Matej Tonin
Foto: PROFIMEDIA

Vodstvo in poslanska skupina NSi sta se na delovnem obisku občin Komenda, Kamnik, Domžale, Mengeš in Trzin seznanila z gospodarskimi in socialnimi razmerami, je po srečanju z župani teh občin dejal predsednik NSi Matej Tonin. Opozoril je na zastoje z izplačili sredstev za poplavno škodo, saj da so že izplačana sredstva porabljena.

Predsednik NSi Matej Tonin je ocenil, da je v teh občinah še vedno precej težav s popoplavno obnovo. Predvsem Kamnik še vedno prosi, da naj se čim prej izplača drugi del sredstev za škodo. Do zdaj je bilo namreč izplačanih le 40 odstotkov t. i. akontacije za nastalo škodo, je dejal.

Ta sredstva so po Toninovih besedah že porabljena in “če država ne bo v kratkem uredila preostalega dela tega izplačila, potem se bodo vzdrževalna in popravljalna dela ustavila”. Če se dela ustavijo, jih bo v nadaljevanju težko znova zagnati, je ocenil.

Delegacija NSi se je srečala tudi z različnimi podjetji, Tonin je pri tem izpostavil Novartis, ki da je zagotovo eden izmed večjih investitorjev v regiji. Predstavniki podjetja so jim povedali, da Slovenija nujno potrebuje boljše davčno okolje, opozorili pa so tudi na pomanjkanje kadra, je povzel njihovo sporočilo. Glede zadnjega v podjetju računajo predvsem na šolski sistem, ki da naj ustvarja kadre, ki jih slovensko gospodarstvo potrebuje.

Ob tem pa so obiskali tudi nekaj kmetij, ki po Toninovih navedbah opozarjajo predvsem na pretirano birokracijo. “Če želimo imeti slovenskega kmeta, ki bo proizvajal slovensko hrano, potem je nujno, da to birokracijo odpravimo,” je povzel. V popoldanskem času so predstavniki NSi obiskali še več podjetij in institucij. Na ta način namreč pridobivajo koristne informacije, saj da je bolje stvar enkrat videti, kot o njej dvakrat brati, je sklenil predsednik NSi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje