Tožilstvo preiskuje grožnje v oddaji Nova24TV, Akos v inšpekcijski postopek

Slovenija 07. Jul 202213:56 > 14:31 12 komentarjev
Boris Tomašič
Posnetek zaslona

Pristojno tožilstvo obravnava izjavo v oddaji Kdo vam laže, ki jo na Nova24TV vodi Boris Tomašič, je v sredo za Reporter potrdilo vrhovno državno tožilstvo. Inšpekcijski postopek je uvedla tudi agencija za telekomunikacijska omrežja in storitve (Akos). Tomašiča je prejšnjo sredo v studio namreč poklical gledalec, ki je pozval k obračunu z orožjem.

Posnetek klica v oddajo, ki jo vodi Boris Tomašič, je pretekli četrtek na seji DZ predvajala poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek. Na policiji zaradi varstva osebnih podatkov primera takrat niso komentirali, so pa tudi v odzivu za N1 zapisali, da so z izjavami že seznanjeni, saj so dobili tudi prijavo, in preverjajo obstoj morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška. Pri tem bodo sodelovali tudi s pristojnim državnim tožilstvom.

Na vrhovnem državnem tožilstvu pa so v sredo za Reporter odgovorili, da “omenjeno zadevo že obravnava pristojno državno tožilstvo”. Zaradi interesov postopka pa podrobneje zadeve niso mogli pojasnjevati.

Primer je pod drobnogled vzel tudi Akos, ki preiskuje, ali se je spodbujala nestrpnost. “Postopek še poteka, takoj ko bo zaključen, bo agencija o tem obvestila javnost na svoji spletni strani,” so še dodali za Reporter.

Portal Necenzurirano je sicer v sredo poročal, da so madžarski lastniki televizije Nova24TV svoj 45-odstotni delež prodali Tomašiču. Ob njihovem vstopu v lastništvo leta 2017 so bile delnice televizije vredne skoraj milijon evrov, koliko je zanje plačal Tomašič in od kod mu denar, pa ni znano.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje