UE Ljubljana prepovedala shode proticepilskega gibanja pred stavbo RTV

Slovenija 07. Sep 202117:51 > 18:00 0 komentarjev
Zanikovalci koronavirusa na RTV
Borut Živulović/BOBO

Upravna enota Ljubljana je prepovedala nadaljnje shode proticepilskega gibanja. Ker prepovedi organizatorki niso uspeli vročiti oziroma ji izreči ustne prepovedi, so izrek prepovedi obesili na oglasni deski upravnega organa.

Z ljubljanske upravne enote so sporočili, da so z današnjim dnem prepovedali nadaljnje shode proticepilske skupine, ki je več mesecev protestirala pred stavbo RTV Slovenija in v petek tudi vdrla v njeno notranjost.

“Ker organizatorke dne 7. 9. 2021 okoli 9. ure ni bilo na prireditvenem prostoru, ji ni bilo mogoče vročiti prepovedi javnega shoda oziroma ji izreči ustno prepoved,” je še pojasnila višja svetovalka na UE Ljubljana Irena Šega in dodala, da je bil izrek prepovedi javnega shoda skladno z 21. členom zakona o javnih zbiranjih objavljen na oglasni deski upravnega organa in na enotnem državnem portalu eUprava.

Omenjeni člen zakona o javnih zbiranjih namreč določa, da v kolikor pristojni organ odločbe stranki ne more vročiti oziroma ne more izreči ustne odločitve v določenih rokih, se odločba lahko objavi na oglasi deski in na portalu eUprava. Dan objave na državnem portalu oziroma dan objave na oglasni deski pa se šteje za dan vročitve odločbe,  ne glede na to ali je bila kateri od strank odločba vročena na drug način.

Zoper odločbo je mogoča pritožba v treh dneh od vročitve odločbe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!