Ukrajinskim otrokom v Sloveniji odslej na voljo dva avtobusa za prevoz do šole

Slovenija 15. Mar 202315:24 4 komentarji
avtobusa za Ukrajino
Ministrstvo za zunanje zadeve

Ukrajinskim otrokom bosta v Sloveniji na voljo dva medkrajevna avtobusa, ki sta bila pred tem del prevozov slovenskih šoloobveznih otrok. Ministrica Fajon je ob predaji avtobusov ukrajinskemu veleposlaniku dejala, da si želi, da bi akcijo nadaljevali in jih zbrali še več.

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon in namestnik direktorja Javnega podjetja Ljubljanski potniški promet (LPP) sta v okviru solidarnostne kampanje Evropske komisije ukrajinskemu veleposlaniku v Sloveniji Andriju Taranu predala dva avtobusa za prevoz ukrajinskih otrok do šole, so sporočili z LPP.

Donacija obsega dva medkrajevna avtobusa znamke MAN s po 51 potniškimi sedeži, ki sta bila še do nedavnega vključena v prevoze slovenskih šoloobveznih otrok, so sporočili z LPP.

“Izobraževanje je temelj prihodnosti. Pomembno je, da otroci, največje žrtve ruske agresije, varno nadaljujejo šolanje. To je bistveno za njihovo dobrobit in prihodnost. Vesela bom, če bomo akcijo nadaljevali in zbrali še več avtobusov,” je besede ministrice Fajon ob predaji vozil ukrajinskemu veleposlaniku na Twitterju povzelo ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZEZ).

Podjetje LPP se je z donacijo avtobusov skupaj z Mestno občino Ljubljana (Mol) odzvalo na solidarnostno kampanjo Evropske komisije, v okviru katere je ta pozvala javne in zasebne subjekte v EU in zunaj nje, naj pokažejo solidarnost z donacijo avtobusov, ki so bistveni za varno vrnitev ukrajinskih otrok v šolo.

Po podatkih EU namreč kar 5,7 milijona ukrajinskih šoloobveznih otrok čuti posledice ruske agresije, več kot 2800 izobraževalnih ustanov v Ukrajini pa je poškodovanih ali uničenih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje