Umrl Stanko Polanič, eden vplivnejših pomurskih podjetnikov

Slovenija 07. Jun 202310:37
Vestnik.si

Umrl je pomurski podjetnik Stanko Polanič, dolgoletni lastnik gradbenega podjetja Pomgrad in agroživilske skupine Panvita. Preberi več

Po hudi bolezni je v 73. letu umrl eden najvplivnejših pomurskih podjetnikov Stanko Polanič.

Polanič je poklicno pot začel v podjetju Slovenija ceste Ljubljana, leta 1982 pa je prevzel mesto direktorja v podjetju SGP Konstruktor tozd Gradbeništvo Pomurje.

Leta 1997 je sodeloval v konzorciju podjetij, ki je odkupil skupino gradbenih podjetij Pomgrad, v njej pa je nato prevzel mesto glavnega direktorja. V svojem mandatu je med drugim prevzel podjetje VGP in Cestno podjetje Murska Sobota ter ju vključil v skupino Pomgrad.

Pozneje je Polanič s poslovnimi partnerji kupil tudi kmetijsko gospodarstvo Rakičan in ga preoblikoval v današnjo skupino Panvita, ki jo sestavlja devet družb, skupaj s skupino Pomgrad pa zaposlujeta več kot 1.500 ljudi.

“Pustil je večen pečat predanega gospodarstvenika in prejel več strokovnih nagrad. Pomembno je vplival na razvoj pomurske regije ter s svojim delom, znanjem in strokovnostjo ogromno doprinesel k razvoju slovenske gradbene in živilske panoge,” so zapisali v Panviti.

Leta 2012 je prejel nagrado za življenjsko delo, ki mu jo je podelilo slovensko združenje za promet in prometno infrastrukturo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.