Umrli v železniški nesreči opozarjal na malomarno delo prometnika

Slovenija 13. Jan 202416:42 22 komentarjev
Železniška nesreča pri Postojni
Železniška nesreča pri Postojni (Foto: Denis Sadiković/N1)

Eden od dveh umrlih v decembrski železniški nesreči je vodilne opozarjal, da prometnik, ki naj bi bil odgovoren za nesrečo, ni primeren za delo, poroča RTV Slovenija.

Vzrok za decembrsko železniško nesrečo pri Postojni, v kateri sta umrla dva delavca Slovenskih železnic, naj bi bil človeški dejavnik, kar je že dan po nesreči nakazal direktor Slovenskih železnic Dušan Mes.

Nesreča se je zgodila na progi med Postojno in Prestrankom, vlak pa je trčil v devet delavcev, med katerimi sta dva umrla, dva pa sta bila težje poškodovana.

Eden od umrlih je vodilne večkrat opozoril, da prometnik, ki naj bi bil odgovoren za nesrečo, ni primeren za delo, poroča RTV Slovenija. To je izpostavil tudi na sestanku zaposlenih z nadrejenimi slab mesec pred nesrečo – da omenjeni prometnik ne javlja, da prihaja vlak in da so z njim težave. Nadrejeni so dejali, da so mu naložili denarno kazen in da drugega ne morejo storiti.

Še pred usodno nesrečo 21. decembra naj bi bil isti prometnik vpleten še v eno nesrečo 1. aprila leta 2021, vendar je takrat nastala le materialna škoda. Takrat je le zakričal, da prihaja vlak in jih ni poklical, še poroča MMC. Na Slovenskih železnicah navedb niso komentirali, preiskava nesreče, ko bodo znani tudi uradni vzroki, pa naj bi bila končana prihodnji teden.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje