V podjetju T-2 ponovno vzpostavili omrežje, večina storitev ponovno deluje

Digitalno 09. Feb 202412:24 > 17:35 6 komentarjev
T-2
Foto: T-2

V podjetju T-2 so uspeli ponovno vzpostaviti omrežje, zdaj večina storitev deluje nemoteno, so sporočili iz podjetja. Njihovi uporabniki so bili brez storitev od dopoldneva.

Po tem ko so bili uporabniki storitev T-2 od dopoldneva zaradi splošnega izpada brez storitev, so ekipe tehnikov večino napak ob 14.20 odpravili.

Uporabniki storitev so bili več ur brez televizijskih programov, dostopa do spleta in stacionarnega telefona. V sporočilu na njihovi spletni strani so zapisali, da večina storitev deluje nemoteno, še vedno pa prihaja do manjših motenj pri storitvah stacionarne telefonije, ki bodo odpravljene v najkrajšem možnem času.

Zaradi večje napake na transformatorskem sistemu je prišlo do poškodbe rezervnega napajanja, ki bi sicer zagotavljal nemoteno delovanje omrežja, so zapisali v sporočilu. Zaradi napake na transformatorskem sistemu je izpadlo tudi rezervno napajanje. V podjetju se uporabnikom za izpad opravičujejo.

V družbi so za STA naknadno ocenili, da je izpad po trenutnih informacijah občutilo 166.000 uporabnikov fiksnih in 199.000 uporabnikov mobilnih storitev.

Razsežnosti dogodka sicer trenutno še ocenjujejo in raziskujejo, prav tako razloge za napako, ki je izpad povzročila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje