V gorah se je začela prava zima, zasnežene ceste na Gorenjskem

Slovenija 28. Nov 202108:18 > 09:07 0 komentarjev
Rudno polje
Rudno polje/Arso

Ponoči je zlasti v severnem delu Slovenije močno snežilo. Zjutraj je bilo tako zasneženih več cest, tudi severni del gorenjske avtoceste. Na smučiščih se je zvišala snežna odeja, v gorah je zapadlo tudi po več kot pol metra snega.

Podobno kot v noči iz petka na soboto je tudi to noč v več kraji po Sloveniji snežilo. Za razliko od prejšnje noči so bile tokratne padavine obilnejše. Meja sneženja se giblje med 600 in 1.000 metri nadmorske višine, v severni Sloveniji pa ponekod sneži vse do nižin.

Na Kaninu že skoraj meter in pol snega

V zadnjih 12 urah je največ snega zapadlo na Zelenici, in sicer 36 centimetrov, skupno ga je tam 71 centimetrov. V Ratečah je v zadnjih 12 urah zapadlo 32 centimetrov snega, skupno ga je 41 centimetrov. Na Kredarici je od sobote zvečer zapadlo 27, skupno pa je tam 85 centimetrov snega. Na Kaninu je v zadnjih 12 urah zapadlo 26 centimetrov snega, skupno ga je tam 145 centimetrov, kažejo podatki Arsa.

Ob pogledu na cestne kamere na Gorenjskem delu Slovenije lahko vidimo številne zasnežene ceste. Zasnežen je tudi severni del gorenjske avtoceste.

Na Prometnoinformacijskem portalu poročajo, da so ceste zaradi močnega sneženja zasnežene tudi ponekod na Štajerskem. Zaradi čiščenja in posipanja cest promet ponekod poteka počasneje. Prilagodite hitrost in varnostno razdaljo, opozarjajo.

Cestninska postaja Hrušica Cestninska postaja Hrušica
Cestninska postaja Hrušica/Drsi
Sneg Sneg
Priključek Jesenice - zahod/Drsi
Sneg Sneg
Jesenice - vzhod, pogled proti Karavankam/Drsi
Sneg Sneg
Karavanke - Ljubljana, galerija Moste/Drsi
Sneg Sneg
Odsek Lipce - Lesce/Drsi
Lesce sneg Lesce sneg
Lesce/Drsi
Sneg Jesenice Sneg Jesenice
Hrušica - Javornik, Cesta maršala Tita/Drsi
Sneg Sneg
Rateče, proti Planici/Drsi
Sneg Sneg
Pred predorom in prehodom Ljubelj/Drsi

Zimske razmere:

  •  Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.
  • Verige so obvezne na prelazih Korensko Sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh.
Snežna odeja 28 11
Arso