V katerem delu dneva je najbolje jesti orehe

Magazin 12. Feb 202405:07 0 komentarjev
orehi
Foto: PROFIMEDIA

Orehe lahko jemo kadarkoli, saj so zelo zdravi. Jutranje uživanje orehov pa ima svojevrstne prednosti.

O zdravilnih in na splošno dobrih lastnostih oreha za delovanje človekovega telesa smo že pisali.

Zato samo na kratko: orehi so bogati z esencialnimi (bistvenimi) snovmi, ki pozitivno vplivajo na zdravje celotnega organizma. Redno uživanje orehov odlično vpliva na zdravje, posebej srca in možganov, ščiti pa tudi celice vašega telesa pred delovanjem oksidantov.

Čeprav jih lahko uživamo kadarkoli, tudi pred spanjem, je za njihovo zaužitje najbolj primerno jutro, piše portal N1 Beograd.

Če boste orehe zaužili zjutraj, boste s tem dobro vplivali na zdravje srca. Orehi namreč znižujejo raven LDL (“slabega”) holesterola in ga vzdržujejo ves dan.

Pa tudi sicer so orehi koristni za zdravje srčno-žilnega sistema. Zaužijete jih lahko same ali v zajtrku z žitaricami in sadjem.

Zaradi vsebnosti maščob, beljakovin in vlaknin so orehi tudi precej nasitni. Zato je jutranje uživanje orehov koristno, ker boste tako napolnili želodec in občutek sitosti bo trajal dlje, kar bo po drugi strani zmanjšalo potrebo, da bi vase vnesli prevelike količine (nezdrave) hrane, kot so slani prigrizki ali sladkarije. Redno uživanje orehov lahko celo privede do zmanjšanja telesne teže – seveda pa ne smete pretiravati z njimi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!