V knežjem mestu bo zasvetilo sto tisoč luči, pognali bodo pravljični vrtiljak

Slovenija 25. Nov 202216:23 1 komentar
Žiga Živulović jr./BOBO

Zadnjo novembrsko soboto bo sto tisoč lučk zasvetilo tudi v knežjem mestu. V prazničnem času bo v Celju postavljen vrtiljak, obiskovalci pa se bodo lahko okrepčali na tradicionalnem sejmu ob vročih napitkih in sladkih dobrotah. Zaživela bo tudi Pravljična dežela.

Celjska decembrska pravljica bo zaživela zadnjo novembrsko soboto. Po slavnostnem prižigu lučk, ki bo ob 17. uri, na predvečer prve adventne nedelje, bo v mestu zasvetilo sto tisoč luči. Poleg tega pa bo na Krekovem trgu oživela družina snežakov.

Kot so sporočili s celjskega zavoda za prireditve in turizem, bo v decembru po ulicah dišalo po cimetovih rolicah, potici in vročih napitkih. Praznični čas pa bo tudi letos popestril tradicionalni sejem, glasba in svetlobne projekcije, potekal bo tudi festival penin. Na tržnici bodo pognali pravljični vrtiljak, na drsališču pa vrteli predstave za najmlajše.

Tradicionalno bo vrata za obiskovalce odprla Pravljična dežela. Z vilami se bodo lahko obiskovalci sprehodili oziroma s kočijo popeljali po mestu. Vrhunec dogajanja bodo glasbeni koncerti in silvestrovanje na prostem.

V Ljubljani je že vse pripravljeno na začetek prazničnega vzdušja, ki se bo seveda začel s prižigom praznične razsvetljave. Več o tem preberite v prispevku Lučke v Ljubljani: tokrat ure prižiga ne skrivajo. V Mariboru bodo lučke prižgali nekoliko kasneje kot po navadi, ponoči pa jih bodo zaradi varčevanja z energijo izklapljali. Več o tem v prispevku Novost v Mariboru: v središču mesta bodo postavili panoramsko kolo. V najstarejšem slovenskem mestu pa bodo ob spremljavi prazničnega programa lučke prižgali 2. decembra. Več o tem v prispevku S prižigom lučk bodo Ptujčani vstopili v Ptujsko pravljico.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje