V Ljubljani znova protestni shod, policija v pripravljenosti

Koronavirus 13. Okt 202108:29 > 14. Okt 2021 08:50 5 komentarjev
Protesti
Matej Pušnik/Bobo

Za danes popoldne je znova napovedan protestni shod proti ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa. Udeležbo je na Facebooku napovedalo več skupin, protestni shod tudi tokrat ni prijavljen. Policija poziva k previdnosti.

Policija je udeležence pozvala k mirnemu in strpnemu zborovanju. Kot so opozorili, ni organizatorja, ki bi poskrbel za varnostne ukrepe, zato bodo shod varovali policisti.

Napovedali so, da bodo ves čas spremljali dogajanje na območju shoda, ukrepe pa bodo prilagajali varnostnim razmeram in tveganjem.

“V primeru morebitnih kaznivih dejanj ali prekrškov bo policija v skladu s svojimi pristojnostmi izvedla vse potrebne ukrepe,” so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Zaradi varnosti bo gibanje na določenih mestih omejeno, shod pa bodo policisti videonadzorovali. Udeležencem policisti svetujejo, naj na shod ne prihajajo z otroki.

Več o dogajanju na protestih:
>>> NA PROTESTIH TUDI MOTORISTI
>>> PRIJELI TUDI PROTESTNIKA Z JEKLENKAMI
>>> KAKO JE STEVANOVIĆ VEDEL ZA NAČRT POLICIJE? “OBVESTIL ME JE VIR”
>>> POLICIJA UBRALA BISTVENO DRUGAČEN PRISTOP

Policija bo v skrajnem primeru shod razpustila

Na policiji pravijo, da  so ob hujših in množičnih kršitvah dolžni ukrepati. V skrajnem primeru bodo zato shod razpustili. Po razpustitvi morajo udeleženci zapustiti prostor, saj je le na ta način mogoče zagotoviti varno izvedbo naloge in s tem tudi zagotoviti varnost vsem udeležencem shoda, pojasnjuje policija.

Na protestnem shodu prejšnji teden, ki so ga zaznamovali spopadi med policijo in nekaterimi udeleženci, je policija pridržala 25 ljudi. Lažje je bilo poškodovanih šest policistov ter še dve osebi. Na policijo je sicer v dneh po shodu letelo več kritik, da je bila uporaba solzivca in ostalih prisilnih sredstev, prekomerna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje