V programski svet RTV imenovan Gošnik, ki mu RTV prispevek rubijo

Slovenija 28. Dec 202119:28 > 19:32 10 komentarjev
RTV Slovenija
Žiga Živulovič jr./BOBO

Koalicija je sinoči imenovala člane v programski in nadzorni svet RTV Slovenija. Med njimi je tudi Vane Gošnik, ki so ga v programski svet imenovali na željo poslanske skupine SNS. Izkazalo pa se je, da Gošnik RTV prispevka ne plačuje in mu ga morajo rubiti.

Poslanci so sinoči imenovali člane v programski in nadzorni svet RTV Slovenija. Glasovanje je zaznamovalo nasprotovanje levosredinske opozicije, ki je glasovanje na koncu obstruirala. Koalicija je namreč v programski in nadzorni svet imenovala po pet članov, ki so jih predlagala same in njim naklonjeni poslanski skupini Desusa in SNS. Kandidate, ki so jih predlagale levosredinske opozicijske stranke, so vladajoči povsem prezrli.

Gotovo najbolj odmeva imenovanje Vaneta Gošnika v programski svet, predlagala ga je poslanska skupina SNS. Gošnik namreč ne plačuje RTV prispevka, medijska hiša mu ga mora rubiti.

“Nihče ne bi smel biti presenečen in v resnici je logično, da so bili v organe RTVS imenovani tudi ljudje, ki so se hvalili z neplačevanjem obveznega prispevka. S tem so potrdili, da so lojalni kadri, saj so akcijo proti plačevanju prispevka aktivno propagirali posamezniki iz največje vladne stranke,” je za Večer povedal Jernej Amon Prodnik s katedre za novinarstvo na ljubljanski fakulteti za družbene vede (FDV).

Po mnenju Marka Milosavljevića s FDV imenovanje Gošnika nadaljuje trend sovraštva SDS do RTVS in pozivanja k neplačevanju prispevka. K neplačevanju prispevka je v preteklosti že pozval notranji minister Aleš Hojs, premier Janez Janša pa je v preteklosti dejal, da prispevka ne plačuje.

“Predstavljajte si, da bi za direktorja finančne uprave imenovali osebo, ki je ponosna na to, da ne plačuje davkov in jo rubijo. Oseba, ki meni, da financira RTVS zato, ker ga rubijo – in je na to še na nek način ponosen -, je oseba, ki bi mu bile v evropskih državah, kot so Nemčija, Danska, Nizozemska, Švedska, Norveška, preprečene kakršne koli javne funkcije, ker je njegovo dejanje tako nemoralno,” je za Večer povedal Milosavljević.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje