V trboveljski osnovni šoli prejeli grozilno pismo, danes okrepili varovanje

Slovenija 05. Maj 202309:44 > 10:57 2 komentarja
Osnovna šola Trbovlje
Google Zemljevidi

Na osnovni šoli v Trbovljah so v četrtek zvečer prejeli elektronsko sporočilo z grozilno vsebino, so potrdili na Policijski upravi Ljubljana. V sodelovanju z lokalnimi oblastmi in policijo so na šoli okrepili varnostne ukrepe in sprejeli dodatne preventivne ukrepe, so za N1 povedali na šoli. Nekateri otroci danes niso prišli v šolo.

Ravnateljica osnovne šole v Trbovljah Petra Čede je v četrtek ob 18. uri zvečer na službeni elektronski naslov prejela sporočilo z varnostno grožnjo, so za N1 potrdili na šoli. O prejemu elektronske pošte so nemudoma obvestili vse pristojne službe, v povezavi s tem pa se že izvajajo tudi ustrezni ukrepi, so dodali.

“Obveščeni so bili policija, starši, občina in pristojno ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter ministrstvo za notranje zadeve,” so povedali na šoli. Kot so pojasnili, so v sodelovanju z lokalnimi oblastmi in pristojnimi varnostnimi službami okrepili varnostne ukrepe in sprejeli dodatne preventivne ukrepe.

Vsebine pisma na šoli niso želeli komentirati. Po neuradnih informacijah N1 pa je bila vsebina sicer anonimnega pisma, za katero še ni znano, kdo ga je poslal, dokaj nedoločna.

Prejem sporočila z grozilno vsebino na trboveljski osnovni šoli so potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana. Na policiji so za N1 povedali, da so se nemudoma odzvali in v sodelovanju s šolo izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja, ki jih bodo izvajali, dokler bo to potrebno.

Policisti so tudi zavarovali dokaze in nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Po poročanju TV Slovenija so bili policisti zjutraj tako pred osnovno šolo Trbovlje kot pred podružnično šolo Alojza Hohkrauta.

Zaradi dogodkov v Srbiji so bolj pozorni

Na trboveljski osnovni šoli so še povedali, da so zaradi dogodkov, ki se dogajajo v Srbiji – na osnovni šoli v središču Beograda je 13-letnik v sredo ubil osem učencev in varnostnika – še bolj pozorni in občutljivi na kakršnakoli sporočila, ki bi lahko vzbudila skrb.

“Ker se zavedamo resnosti situacije, smo takoj sprejeli vse potrebne ukrepe za zagotavljanje varnosti naših učencev, učiteljev in ostalega osebja,” so povedali. Poudarili so, da je varnost njihovih učencev in osebja njihovo najvišje prednostno področje in bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da zagotovijo, da bo šola ostala varno okolje za vse.

V šolo danes ni prišlo 10 odstotkov otrok

Za STA pa je ravnateljica Čede povedala, da si želijo, da bi bilo grozilno pismo zgolj neslana šala. Sicer pa pouk danes na šoli poteka nemoteno, v šolo ni prišlo okoli 10 odstotkov otrok. Sprejeli so tudi dodatne ukrepe, kar pomeni, da se v šolo ne more priti brez predhodne najave, vrata šole so zaklenjena, pred začetkom današnjega pouka pa so bili pred šolo in njihovo podružnično osnovno šolo tudi policisti. Kot je še dejala Čede, so začeli še bolj pozorno opravljati dežurstva zlasti med odmorom in poukom, to pa bodo počeli vse do konca letošnjega šolskega leta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje