V Žalcu bodo po zapletih vendarle odprli nov vrtec

Slovenija 20. Feb 202409:31 1 komentar
Vrtec Zelena jama, igrala, vrtec
Slika je simbolična (Foto_ Denis Sadiković/N1)

Predstavniki žalske občine in velenjskega podjetja Esotech bodo danes odprli novi vrtec Žalec - zahod, ki so ga zgradili v okviru javno-zasebnega partnerstva. Vrednost naložbe znaša 12,8 milijona evrov. Vrtec, ki lahko sprejme okoli 170 otrok, bi moral vrata odpreti že septembra, vendar so dela zaradi vodne ujme zamaknili.

Kot je povedal žalski župan Janko Kos, je ujma prizadela nekatere podizvajalce, pa tudi nekateri vzgojitelje, ki so bili predvideni za delo v vrtcu. Zato jim je občina rok za izvedbo del podaljšala, otroci pa so v vrtec vstopili s 1. februarjem.

Ob podpisu koncesijske pogodbe za gradnjo novega vrtca z Esotechom je Kos ocenil, da Žalec nujno potrebuje nov vrtec zaradi vse večjega števila otrok. Po županovih besedah žalski vrtci pokajo po šivih, ob tem je na januarskem srečanju z novinarji napovedal gradnjo še enega vrtca na Ponikvi pri Žalcu, za katerega je bilo januarja objavljeno naročilo male vrednosti za pripravo projektne dokumentacije za novogradnjo vrtca.

Esotech bo na podlagi koncesijske pogodbe vrtec upravljal 15 let, leta 2038 pa bo žalska občina vrtec prevzela v upravljanje. V novem vrtcu je devet oddelkov s prostori za upravo vrtca, ima tudi centralno kuhinjo in večnamenski prostor, ki ga bodo lahko v popoldanskih urah koristila različna občinska društva. Na strehi vrtca pa je postavljena tudi sončna elektrarna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje