Vdrli v Instagramov profil Boruta Pahorja: ”Objave naglo izginjajo”

Slovenija 31. Jul 202315:22 > 17:37 18 komentarjev
Borut Pahor
Borut Pahor/Instagram

Nekdanjemu predsedniku republike Borutu Pahorju so ponoči vdrli v račun na Instagramu. S profila so začele objave naglo izginjati. Pozno popoldne pa je Pahor sporočil, da ima ponovno vzpostavljen dostop do profila, še vedno pa se trudijo za povrnitev izginulih objav.

Vdrli so v Instagramov račun nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja. Kot je ta zapisal na družbenem omrežju Twitter, se je to zgodilo ponoči. Kljub poskusom restavracije računa je bil profil večino dneva ukinjen, objave pa so izginjale. Z matičnim podjetjem Instagrama – Meto – so se trudili, da bi težavo rešili. “Svojim 137.000 sledilkam in sledilcem pa se zahvaljujem za razumevanje,” je dodal.

Pozno popoldne je Pahor nato sporočil, da mu je uspelo ponovno vzpostaviti profil, vendar so nekatere objave izginile. “Z Meto se trudimo še naprej, da bi problem rešili,” je zapisal na zdaj dostopnem Instagramovem profilu.

Kot je v odzivu za N1 dejal nekdanji predsednik republike Pahor, je obvestilo o sumljivem poskusu vpisa na profil, ki naj bi se zgodil ponoči, prejel zjutraj. S sodelavci so za pomoč takoj obrnili na Meto, s katero so v nenehnem stiku. “Zahvaljujemo se Meti, saj so zelo odzivni. Situacijo poskušamo rešiti in upam, da nam jo bo uspelo še danes,” je dodal Pahor.

Zakaj bi kdo želel vdreti v njegov profil, Pahor ni želel ugibati. Se je pa to zgodilo prvič od odprtja profila leta 2013. Instagram je sicer nekdanji predsednik države uporabljal kot foto album, nekatere objave pa so nastale načrtno, nekatere spontano. Večino objav ima arhiviranih, ne pa vseh.

Ravno v teh dneh je sicer nekdanji predsednik s sodelavci izbiral fotografije z Instagrama, ki bodo svoje mesto našle v knjigi Priročnik za politične in druge začetnike, ki naj bi izšla jeseni. Kot nam je še dejal Pahor, upa, da bodo v sodelovanju z Meto njegov profil rešili in dobili objave nazaj. Njegov profil na družbenem omrežju Facebook deluje nemoteno.

Sproščen slog komuniciranja

Pahor, ki je zelo dejaven na tem družbenem omrežju, je sicer znan po svojem sproščenem in zelo osebnem slogu komuniciranja. Zaradi tega si je kot predsednik države prislužil tudi številne kritike. Mnogi so poudarjali, da se do najpomembnejših družbenih in političnih problemov ni opredeljeval, temveč se je zatekal k praznim populističnim frazam, da je namesto moralne avtoritete postal Instagramova avtoriteta, da je bil politik statusa quo …

“Še zlasti ko je bila politika najbolj razgreta in polarizirana, je svoje mesto iskal z objavljanjem banalnih fotografij iz svojega zasebnega življenja na Instagramu in je kot neke vrste popzvezdnik poskušal ohranjati stik s politično skupnostjo. Toda to ni nekaj, kar se pričakuje od predsednika, to ni nekaj, zaradi česar bi mu morali iz javnih sredstev izplačevati plačo,” je za N1 pred časom ocenil izredni profesor na ljubljanski fakulteti za družbene vede dr. Marko Lovec.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje