Velik interes za hiške na Cresu, prodajali jih bodo na sedmih dražbah

Slovenija 15. Okt 202106:30 > 08:46 1 komentar
Cres
Primorje, d.d.

Spletna dražba počitniških hišk v naselju Stara Gavza na Cresu, ki so v lasti propadlega gradbenega podjetja Primorje, d. d., naj bi končno stekla v zadnji polovici novembra, če bodo za to izpolnjeni vsi formalni pogoji. Točni datumi dražb bodo razvidni iz razpisa, ki bo objavljen v naslednjih dneh.

Dražba počitniških hiš v naselju Stara Gavza v lasti propadlega gradbenega podjetja Primorje, d. d., je bila pred tem že dvakrat prestavljena. Spomnimo, da bi morala po pričakovanjih steči že jeseni 2020, a je bila ta zaradi razmer med epidemijo covida-19 prestavljena. Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec je pričakoval, da se bo dražbeni postopek začel letošnjo pomlad, a se tudi to ni zgodilo.

Dražbe bodo stekle v sedmih terminih

Vse pa kaže, da bo dražba končno stekla v zadnji polovici naslednjega meseca. “Smo v zaključni fazi pri pripravi razpisa, ki je zaradi mednarodnega elementa prodaje zapleten. Predvidevamo, da bodo dražbe v zadnji polovici novembra, če bodo izpolnjeni vsi formalni pogoji. Točni datumi bodo razvidni iz razpisa, ki bo objavljen v naslednjih dneh,” je za N1 povedal David Gajić iz podjetja Primorje, d. d. Dražbe, ki bodo potekale ob sredah, se bodo odvile v sedmih terminih. Kupci pa bodo lahko na dražbo pristopili prek portala eBorza. 

Cres Cres
Primorje, d.d.
Cres Cres
Primorje, d.d.
stara gavza stara gavza
n1
Cres Cres
Primorje, d.d.
Cres Cres
Primorje, d.d.
Cres Cres
Primorje, d.d.
Cres Cres
Primorje, d.d.
Cres Cres
Primorje, d.d
Cres Cres
Primorje, d.d.
Cres Cres
Primorje, d.d.

In če se je v obdobju priprav izkazal izjemen interes po nakupu počitniških hiš — avgusta nam je stečajni upravitelj Hramec povedal, da se je takrat za nakup hišk zanimalo več kot 350 interesentov — se je povpraševanje v zadnjih treh mesecih še povečalo. Po Gajićevih navedbah se za 38 počitniških hiš trenutno zanima več kot 630 interesentov.

Hišice v naselju Stara Gavza, ki je od mesta Cres oddaljeno slaba dva kilometra, skupaj merijo 1.622 kvadratnih metrov, zgrajene pa so bile med letoma 1978 in 1981. Leta 2007 je bilo deset hiš obnovljenih. Izklicne cene hiš znašajo od 60 do 127 tisoč evrov, te pa so odvisne od njihovih kvadratur in tega, ali so bile obnovljene. Izklicne cene ostajajo nespremenjene, nam je potrdil Gajić.

Stečajni upravitelj likvidacijsko vrednost počitniškega naselja Stara Gavza ocenjuje na dobre tri milijone evrov, njegova tržna vrednost pa naj bi bila ocenjena še za en milijon več. Ajdovsko gradbeno podjetje Primorje, d. d., je v stečaju od junija 2012. V stečajnem postopku je bilo prijavljenih za 700 milijonov terjatev, priznanih in zapadlih nekaj manj kot 300 milijonov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje