Vida Petrovčič in Igor Pirkovič ne bosta več vodila Arene

Slovenija 21. Sep 202317:47 79 komentarjev
BOBO

Oddaja Arena na prvem programu Televizija Slovenija, ki sta jo ob ponedeljkih zvečer pripravljala in vodila Igor Pirkovič ter Vida Petrovčič, se poslavlja v obliki, kot jo poznamo. Prihaja namreč "osvežena pogovorna oddaja Arena, pogled naprej".

Ob ponedeljkih zvečer je bila doslej na prvem programu Televizije Slovenija oddaja Arena, ki sta jo izmenjujoče pripravljala in vodila Igor Pirkovič ter Vida Petrovčič, a se je novo vodstvo odločilo za nekatere spremembe.

Kot so sporočili iz RTV Slovenija, bo na malih televizijskih ekranih v istem terminu odslej prenovljena oddaja “Arena, pogled naprej”, ki bo “nadaljevanje dosedanje oddaje z jasnim vsebinskim fokusom, do konca leta usmerjenim v odpravljanje posledic vremenskih katastrof”. Prvo oddajo, ki bo na sporedu že prihajajoči ponedeljek, bosta vodila Elen Batista Štader in Jan Novak, urednica bo Vesna Pfeiffer.

“Oddaja Arena, pogled naprej bo vsak ponedeljek osvetlila eno od problemskih področij odpravljanja posledic vremenskih ujm. Voditelji pogovorne oddaje bodo poskrbeli, da bo vsako vprašanje dobilo svoj odgovor,” zagotavljajo na TV Slovenija.

Dodajajo, da bo prenovljena oddaja zapolnila “informativno vrzel, ki je nastala po usodnih poplavah, in s tem izpolnila pričakovanja javnosti in poslanstvo javnega medija”.

Od gledalcev se je na družbenem omrežju X poslovil Pirkovič. Kot je med drugim zapisal, so v Areno vabili vse. “Pomagali ljudem v stiski in odpirali medijski prostor. Z dejstvi in posnetki,” je dodal.

Odločitev je razburila predvsem podpornike nekdanje vlade, Romana Tomc je zapisala, da se “čistka nadaljuje”. Podpredsednico Evropske komisije Vero Jourovo, evropsko poslanko in vodjo delegacije Sophie in ‘t Veld, ki je v času vlade Janeza Janše v Sloveniji preverjala stanje na področju pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji, in komisarko za človekove pravice pri Svetu Evrope Dijano Mijatović okrcala, da za trenutno stanje tudi one nosijo odgovornost. Evropsko komisijo, Svet Evrope in Evropski parlament pa pozvala k ukrepanju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje