Vlada imenovala predstavnike v nadzorni svet RTVS

Slovenija 13. Jan 202218:31 5 komentarjev
RTV Slovenija
Borut Živulovič jr./BOBO

Vlada je na današnji seji v nadzorni svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) za mandatno dobo štirih let kot predstavnike ustanovitelja imenovala Boruta Rončevića, Aleksandra Kotnika, Antona Tomažiča in Milenka Ziherla. Aktualnemu nadzornemu svetu se bo mandat sicer iztekel januarja.

Nadzorni svet RTVS v skladu z zakonom o RTVS šteje 11 članov. Državni zbor imenuje pet članov, štiri člane imenuje vlada, zaposleni v javnem zavodu RTVS pa na neposrednih volitvah izmed sebe izvolijo dva člana.

DZ je na predlog političnih strank že potrdil pet članov, ki so Tamara Besednjak Valič, ki jo je predlagala SDS, Janez Čadež (NSi), Metka Čobec (Konkretno), Romana Fišer (DeSUS) in Alenka Vodončnik (SNS).

Zaposleni v javnem zavodu pa dveh članov še niso izvolili. Torkovih volitev, na katerih so poleg članov v nadzorni svet izbirali tri predstavnike zaposlenih v programskem svetu zavoda in člane sveta delavcev zavoda, se namreč ni udeležilo dovolj upravičencev. V skladu z zakonom o sodelovanju delavcev pri upravljanju bodo volitve lahko ponovili šele po šestih mesecih.