Vlak med Litijo in Trbovljami znova vozi, vendar lahko še vedno prihaja do zamud

Slovenija 05. Jul 202315:49 1 komentar
Borut Živulović/BOBO

Železniški promet med Litijo in Trbovljami, kjer se je med ponedeljkovim neurjem sprožil plaz, je ponovno vzpostavljen. Vlaki bodo na tem odseku vozili po voznem redu, vendar lahko nastajajo zamude.

Po ponedeljkovem močnem neurju, ki je zajelo nekatere dele Slovenije, je železniški promet med Litijo in Trbovljami, kjer se je sprožil plaz, ponovno vzpostavljen, so sporočili iz Slovenskih železnic. Vlaki bodo na tem odseku vozili po voznem redu, opozarjajo pa, da lahko nastajajo zamude.

Kot so navedli, je sanacija plazu še vedno v teku, zato bo promet na železniškem odseku med Litijo in Trbovljami potekal po enem tiru. Še dodatno oviro in zamude vlakov povzroča pretrgan progovni kabel signalno varnostnih naprav, ki ga je pretrgal zunanji izvajalec. Napako bodo odpravili predvidoma danes do 14. ure. Potnikom se opravičujejo in jih prosijo za razumevanje.

Danes do 16. ure pa bodo z železniške proge umaknili potniški vlak Stadler, ki se je v ponedeljek iztiril pred železniško postajo Sava. Železniški promet bo tako normalno stekel v obe smeri, so naknadno sporočili iz Slovenskih železnic.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje