Vložen predlog za razrešitev Šetinc Pašek. Pavšič vložil ugovor na izključitev

Slovenija 06. Nov 202314:25 20 komentarjev
Mojca Šetinc Pašek
Mojca Šetinc Pašek. (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Vodja poslancev Gibanja Svoboda Borut Sajovic je uresničil napoved in predlagal razrešitev Mojce Šetinc Pašek s čela parlamentarne komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank. Tako je današnja seja preiskovalne komisije, na kateri naj bi sprejeli za SDS obremenjujoče vmesno poročilo, očitno zadnja, ki jo vodi Šetinc Pašek.

Za zaprtimi vrati se je sešla parlamentarna komisija, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank. Na seji naj bi sprejeli vmesno poročilo, ki bo po besedah naših virov obremenjujoče za stranko SDS in medije v lasti njenih veljakov.

Očitno pa poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek danes še zadnjič vodi sejo te preiskovalne komisije. Vodja poslancev največje vladne stranke Borut Sajovic je namreč uresničil napoved, ki jo je izrekel takoj po izključitvi Šetinc Pašek iz Gibanja Svoboda: v parlamentarni postopek je poslal predlog za njeno razrešitev s čela parlamentarne komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank.

Sedaj mora predlog obravnavati mandatno-volilna komisija, končno odločitev o razrešitvi in imenovanju novega predsednika komisije pa sprejme državni zbor. Kdo bo nasledil Mojco Šetinc Pašek, v Gibanju Svoboda še ne želijo razkriti – kot pravijo, predlog za imenovanje novega predsednika preiskovalne komisije trenutno še ni formalno vložen v parlamentarni postopek.

Šetinc Pašek nam je dejala, da o tem, da je Sajovic že predlagal njeno razrešitev s čela preiskovalne komisije, ni bila obveščena in da smo očitno tudi to novinarji izvedeli prej kot ona sama. Ob tem pa je dodala, da razmišlja o pritožbi, ker so jo brez obrazložitve vrgli iz vseh parlamentarnih delovnih teles. Na izključitev iz Gibanja Svoboda pa se Šetinc Pašek, kot je že večkrat poudarila, ne bo pritožila. Kot razlog za takšno odločitev je navedla, da ne želi legitimirati neresnic, ki so jih navedli ob njeni izključitvi iz stranke. Po besedah več naših virov pa je ugovor na izključitev iz Gibanja Svobode podal nekdanji poslanec LMŠ, ki je sedaj zaposlen v kabinetu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, Robert Pavšič. Ta je bil iz Gibanja Svoboda izključen hkrati s Šetinc Pašek, tudi njemu pa naj bi očitali, da je rušil enotnost največje vladne stranke in da je občutljive informacije nosil medijem.

V Gibanju Svoboda nam na vprašanje, kaj konkretno so zapisali v obrazložitvi Pavšičeve izključitve, niso želeli povedati, prav tako ne, ali se je na izključitev pritožil. Tudi Pavšič zadeve ni želel komentirati. Dejal nam je le, da postopek še poteka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje