Vreme: dež bo dopoldne ponehal, a se kmalu spet pojavil

Slovenija 28. Nov 202301:00
Deževno jesensko jutro
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

Nočne padavine bodo dopoldne postopoma ponehale, a se bodo popoldne ali zvečer spet pojavile posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8 stopinj Celzija, ob morju in na Goriškem okoli 10 stopinj Celzija.

Manjše padavine, ki so ponoči zajele večji del Slovenije, bodo dopoldne od zahoda ponehale. Oblačnost se bo trgala, popoldne ali zvečer pa se bodo spet pojavile posamezne plohe, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Meja sneženja bo v torek zjutraj večinoma med 500 in 800 metri nadmorske višine.

Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5 stopinj Celzija, v alpskih dolinah malo pod 0, ob morju okoli 8 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8 stopinj Celzija, ob morju in na Goriškem okoli 10 stopinj Celzija.

V noči na sredo se bo razjasnilo, na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Sreda bo pretežno jasna, po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Popoldne bo na Štajerskem in v Prekmurju zapihal južni veter.

V četrtek bo spet oblačno, v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo že zjutraj začele pojavljati padavine, ki se bodo hitro razširile proti vzhodu. Sprva bo meja sneženja precej nizko, a se bo do poldneva že dvignila nad okoli 1.500 metrov nadmorske višine, nato še višje.

Kakšno bo vreme od 1. do 6. decembra

Padavine se bodo v noči na petek okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja se bo dvignila lahko tudi nad 2.000 metrov nadmorske višine. V petek zvečer ali v noči na soboto bodo padavine oslabele in prehodno lahko tudi ponehale, meja sneženja se bo hitro spuščala. V soboto čez dan pričakujemo še manjšo pošiljko padavin, ki bi lahko dosegla tudi nižine. Od nedelje do torka bo suho vreme z mrzlimi jutri in dnevnimi temperaturami večinoma do 5 stopinj Celzija. Napoved za sredo je po napovedih Arsovih meteorologov še nezanesljiva.