Vreme: dež bo zajel vso Slovenijo

Slovenija 10. Nov 202201:00
Deževen dan
Žiga Živulović jr./BOBO

V noči na četrtek se bo povsod pooblačilo, čez dan pa bo dež od zahoda zajel vso Slovenijo.

V noči na četrtek se bo povsod po Sloveniji pooblačilo. Do jutra bo dež že zajel zahodne in severozahodne kraje, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

V četrtek bo oblačno. Dopoldne se bo dež razširil nad vso Slovenijo. Ob morju bodo možne tudi nevihte. Zapihal bo severni veter, na Primorskem popoldne šibka do zmerna burja. V gorah se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine med 1500 in 1800 metrov. Popoldne bodo padavine od severa slabele in do večera postopno ponehale. Temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija.

V petek, soboto in v nedeljo bo na Primorskem precej jasno z nekaj burje. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, po nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne marsikje megleno.

Kakšno bo vreme od 13. do 18. novembra

Od nedelje naprej se bo postopno težišče območja visokega zračnega tlaka pomikalo proti vzhodni Evropi. Z južnimi vetrovi bo nad naše kraje dotekal razmeroma topel in občasno bolj vlažen zrak, še napoveduje Arso. Do torka pričakujemo deloma jasno in večinoma suho vreme z nekaj megle po kotlinah. Od srede naprej se bo verjetnost za padavine povečala, še bo razmeroma toplo

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.