Vreme: v prihodnjih desetih dneh mraza ni na vidiku

Slovenija 20. Okt 202201:00
jesen listi vreme
PROFIMEDIA

V četrtek bodo najnižje jutranje temperature od 5 do 11 stopinj Celzija. V notranjosti bo zjutraj še pretežno oblačno, več jasnine bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Čez dan se bo delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

V petek bo zmerno do pretežno oblačno, jutro bo po nekaterih nižinah megleno. Pihati bo začel jugozahodnik. V soboto bo večinoma oblačno, na zahodu bo že zjutraj deževalo, dež pa se bo čez dan razširil na večji del države. Ob morju bo pihal jugo. V nedeljo bo na vzhodu in ponekod v osrednji Sloveniji večinoma sončno, drugod bo več oblačnosti, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Nad srednjo Evropo se je znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Šibka hladna fronta je oplazila naše kraje. Ob severovzhodnem vetru doteka nad naše kraje nekoliko hladnejši in še vedno razmeroma suh zrak.

Kakšno bo vreme od 23. do 28. oktobra

Naši kraji bodo na obrobju območja nizkega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo in severnim Atlantikom. Prevladoval bo bolj ali manj vlažen jugozahodni zračni tok. V drugi polovici tedna bo nad srednjo Evropo znova območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna bo več oblačnosti v zahodni polovici Slovenije, predvsem v Posočju in na Notranjskem bo možen občasen dež. V osrednji in vzhodni Sloveniji bo suho in sploh na vzhodu bo precej sončno. Pihal bo jugozahodnik. V drugi polovici tedna bo veter oslabel, zjasnilo se bo tudi na zahodu, po nižinah pa bo zjutraj in dopoldne megleno. Toplo bo, ob sončnem vremenu bodo najvišje dnevne temperature po nižinah večinoma med 20 in 25 stopinj Celzija, še napoveduje Arso.

Meteorolog Blaž Šter je sicer pojasnil, da vsaj v prihodnjih desetih dneh na vidiku ni nobenega mraza. “Temperatura zraka okoli 6 stopinj Celzija nad dolgoletnim povprečjem. Kaže, da bo oktober znova suh in topel mesec,” je še tvitnil Šter.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.