Vreme: jutro bo megleno, a čez dan se bodo ponekod zopet pokazali sončni žarki

Slovenija 09. Nov 202201:00
Urška Živulović/BOBO

V noči na sredo se bo po napovedih vremenoslovcev oblačnost od zahoda povečala. V sredo bo nato več sonca na severu in vzhodu. Pihal bo jugozahodnik.

V noči na sredo se bo oblačnost od zahoda povečala. Zjutraj bo na severovzhodu nastalo nekaj megle. Najnižje jutranje temperature bodo na severu od 1 do 6, drugod od 6 do 11 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

V sredo bo na zahodu in v osrednjih krajih pretežno oblačno, več jasnine bo na severu in vzhodu Slovenije. V hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 20 stopinj Celzija.

V četrtek dopoldne bo dež od severozahoda zajel vso Slovenijo in zvečer večinoma ponehal. Zapihal bo severnik, na Primorskem burja, hladneje bo. V petek bo delno jasno, več sonca bo na Primorskem. V notranjosti bo sprva precej nizke oblačnosti. V soboto se bo nadaljevalo suho vreme.

Kakšno bo vreme od 12. do 17. novembra

Od petka naprej se bo nad večji del Evrope razširilo območje visokega zračnega tlaka, a v višinah se bo odcepilo jedro hladnega zraka, ki bo ob koncu tedna lahko vplivalo na vreme pri nas. Zaenkrat je točna pot višinskega ciklona negotova. V začetku prihodnjega tedna bo anticiklon slabel, zahodno Evropo bo dosegla hladna fronta, ki bo sredi prihodnjega tedna najverjetneje dosegla tudi naše kraje. Kaže, da bomo tudi v drugi polovici prihodnjega tedna pod vplivom ciklonskega območja nad Sredozemljem, še napoveduje Arso.

Od sobote do torka bo prevladovalo suho vreme. Precej negotovo je koliko bo oblačnosti ob koncu tedna in kako toplo bo. V ponedeljek in torek se bo v višinah zadrževal razmeroma topel zrak, po nižinah bo najverjetneje precej megle. Jutranje temperature bodo večinoma malo nad lediščem, najvišje dnevne od 10 do 15 stopinj Celzija, v krajih z dolgotrajnejšo meglo lahko tudi manj. V torek popoldne ali v sredo se bo oblačnost povečala. V sredo in četrtek se tudi verjetnost za padavine poveča.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.