Vreme: jutro znova hladno, nato pa tudi čez 10 stopinj Celzija

Slovenija 02. Feb 202301:00
Gorenjska, avtocesta, promet, sončni vzhod, avto, jutro
Denis Sadiković/N1

V četrtkovem jutru se bo zadrževala nizka oblačnost, ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji pa lahko tudi dežuje. Dnevne temperature bodo od 4 do 12 stopinj Celzija.

Zmerno oblačno bo tudi ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji, kjer ni izključena kakšna kaplja dežja.

Drugod bo delno jasno, zjutraj je možna kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 2 stopinj Celzija.

V četrtek bo na severu in ponekod na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod bo več jasnine. Na severovzhodu bodo možne plohe. Pihal bo veter zahodnih in severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 12 stopinj Celzija.

Čez vikend hladneje

V petek bo več jasnine na zahodu Slovenije, na vzhodu pa bo več oblačnosti. V severovzhodni Sloveniji ni izključena kakšna kaplja dežja. V soboto kaže na povečini suho in delno jasno vreme. Pihal bo severni veter, na Primorskem burja. Hladilo se bo. V nedeljo kaže na oblačno in mrzlo vreme.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno bo vreme od 5. do 10. februarja?

Obsežno območje visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo se bo postopno pomaknilo nad srednjo in vzhodno Evropo. V ponedeljek se bo prek naših krajev proti jugu pomikalo višinsko jedro hladnega zraka, nad srednjim Sredozemljem pa bo nastalo plitko ciklonsko območje. Z vetrovi vzhodnih smeri bo nad naše kraje pritekal vse bolj mrzel in razmeroma suh zrak.

V ponedeljek, torek in sredo kaže na delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo. V ponedeljek in torek je v severni Sloveniji majhna možnost rahlega sneženja. Od prihodnje srede naprej kaže na povečini jasno vreme. Mrzlo bo, dnevne temperature se bodo marsikje gibale okoli 0 stopinj Celzija. Na Primorskem bo pihala burja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.