Vreme: kaj nam prinaša nov teden?

Slovenija 19. Sep 202201:00
dež, ljubljana, vreme
Borut Živulović/BOBO

V ponedeljek zjutraj po ponekod po državi rahlo deževalo. Čez dan se bo zjasnilo, popoldne pa bodo ponekod možne kratkotrajne plohe.

V ponedeljek zjutraj bo ponekod rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 10, ob morju okoli 12 stopinj Celzija. Popoldne bodo posamezne kratkotrajne plohe, verjetnejše v vzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 22 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V torek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. V sredo se bo po bolj oblačnem jutru delno zjasnilo, popoldne bo možna kakšna manjša ploha. V četrtek bo sončno, jutro bo ponekod megleno.

Iznad zahodne sega nad srednjo Evropo, severno Sredozemlje in severozahodni Balkan območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka s severozahodnimi vetrovi hladen in občasno bolj vlažen zrak.

Kakšno bo vreme od 22. do 27. septembra

Do sobote bomo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo nato oslabelo. Ob koncu tedna se bo veter v višinah obračal na jugozahodno smer. V nedeljo se bo od zahoda nad Alpe pomaknila višinska dolina s hladno fronto. Nadaljnji razvoj procesa je še precej nedorečen – možna je cepitev proti Pirenejskemu polotoku in v tem primeru bo sprememba vremena na našem območju precej manj izrazita, v drugem primeru pa nas bo prešla hladna fronta.

Do vključno sobote bo zelo verjetno suho vreme, jutra bodo sveža in ponekod meglena, najvišje dnevne temperature pa bodo v notranjosti Slovenije med 15 in 20 stopinj Celzija. Od nedelje naprej se bo verjetnost za padavine povečala, vprašanje pa je, koliko jih bo, še napoveduje Arso.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.