Vreme: kaj nam prinaša nov teden?

Slovenija 16. Maj 202201:00 > 05:59 0 komentarjev
vreme, vročina, sonce,
Alen Milavec /BOBO

V ponedeljek bo povečini sončno, popoldne in zvečer bodo posamezne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 9 do 15 stopinj Celzija

V ponedeljek bo povečini sončno, popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 stopinj Celzija.

V torek bo sprva sončno, popoldne bo oblačnost naraščala in začele se bodo pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na sredo. V sredo bo sprva pretežno oblačno, še bo nastala kakšna ploha. Čez dan se bo jasnilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Nekoliko hladneje bo. V četrtek bo pretežno jasno. Iznad severne Evrope sega proti srednji Evropi območje visokega zračnega tlaka. V višinah se nad našimi kraji ob šibkih vetrovih zadržuje topel in nekoliko manj vlažen zrak.

Kakšno bo vreme od 19. do 24. maja

Od četrtka do sobote bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V nedeljo nas bo prešla hladna vremenska fronta, nato bo nad osrednjim Sredozemljem nastalo plitvo ciklonsko območje. Od četrtka do sobote bo sončno. V nedeljo lahko ob prehodu hladne fronte pričakujemo nekaj dežja, tudi nevihte. Tudi v ponedeljek in torek bodo predvidoma še nastajale plohe in nevihte. V četrtek bodo temperature okoli 25, v petek in soboto pa okoli 30 stopinj Celzija. Od nedelje bo hladneje, predvidoma okoli 25 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!