Vreme: kaj nam prinaša prvi teden oktobra

Slovenija 03. Okt 202201:00
jesen
PROFIMEDIA

V noči na ponedeljek bo naše kraje oplazila hladna fronta. V ponedeljek bo večinoma sončno z nekaj kopaste oblačnosti.

V noči na ponedeljek bo naše kraje oplazila hladna fronta. V notranjosti Slovenije bodo možne krajevne padavine. Na vzhodu bo zapihal severnik. V ponedeljek bo sončno z nekaj kopaste oblačnosti, v osrednjih krajih bo zjutraj megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo zjutraj zapihala šibka burja, na severovzhodu severni veter, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso) Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 17 do 21, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo večinoma sončno, več oblačnosti bo občasno na zahodu Slovenije. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. V sredo bo zapihal jugozahodnik. Tudi v četrtek bo sprva po nižinah precej megle ali nizke oblačnosti, čez dan se bo povsod razjasnilo. Še naprej bo razmeroma toplo.

Kakšno bo vreme od 6. do 11. oktobra?

Od četrtka do vključno sobote bomo v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo slabelo. Nad zahodnim Sredozemljem bo v nedeljo najverjetneje nastalo novo ciklonsko območje, ki lahko v ponedeljek in torek vpliva na vreme pri nas. Do sobote bo prevladovalo sončno vreme z jutranjo in dopoldansko meglo po nekaterih nižinah. Jutranje temperature bodo po nižinah od 7 do 12, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem v petek ob šibki burji tudi do 26 stopinj Celzija. V nedeljo kaže, da se bo oblačnost od zahoda postopno povečala, možne so rahle padavine. Pihal bo jugozahodnik. V ponedeljek in torek se verjetnost za padavine še nekoliko poveča, a je vremensko dogajanje zaenkrat še negotovo, še napoveduje Arso.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.