Vreme: kaj nam prinaša zadnji dan v tednu

Slovenija 02. Okt 202201:00
Vreme
PROFIMEDIA

V noči na nedeljo bo v Prekmurju prehodno možen rahel dež. V nedeljo pa bo zmerno do pretežno oblačno z jutranjo meglo po nižinah.

V noči na nedeljo bo v Prekmurju prehodno možen rahel dež. V nedeljo bo na Primorskem ostalo zmerno do pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah v notranjosti Slovenije bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 12, ob morju okoli 14 stopinj Celzija.

V nedeljo bo na jugozahodu povečini sončno, drugod se bo zjutraj ali zgodaj dopoldne od severozahoda pooblačilo. Del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

V noči na ponedeljek bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije manjše krajevne padavine. V ponedeljek in torek bo povečini sončno, v torek dopoldne bo na zahodu nekaj več oblačnosti. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. V sredo bo v zahodni polovici Slovenije zmerno do pretežno oblačno, drugod pa delno jasno.

Kakšno bo vreme od 5. do 10. oktobra

Od srede do nedelje bomo v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo slabelo. Veter v višinah se bo v petek iz severozahodne obrnil v zahodno in nato v jugozahodno smer. Prevladovalo bo povečini sončno vreme z jutranjo in dopoldansko meglo po nekaterih nižinah. Jutranje temperature bodo večinoma med 5 in 10, najvišje dnevne pa okoli 20 stopinj Celzija. V ponedeljek se bo nekoliko povečala možnost za manjše padavine, še napoveduje Arso.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.