Vreme: kaj nam bo prinesel nov mesec

Slovenija 01. Maj 202201:00 0 komentarjev
dež, ljubljana, vreme
Borut Živulović/BOBO

Zvečer in v noči na nedeljo bo oblačnost po celotni Sloveniji postopoma naraščala, sredi nedelje se bodo začele pojavljati krajevne padavine in posamezne nevihte. Deževje do prihodnjega tedna ne bo ponehalo.

Zvečer in ponoči bo oblačnost postopoma naraščala in se obdržala tudi v nedeljo, ko bo pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne se bodo začele pojavljati krajevne padavine in posamezne nevihte, ki se bodo marsikje nadaljevale v večer in v noč na ponedeljek, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Padavine bodo manj obilne v vzhodnem in jugozahodnem delu Slovenije.

Jutranje temperature se bodo v nedeljo gibale od pet do deset stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature pa bodo od 14 do 20 stopinj Celzija. Le na Primorskem se bodo dvignile za kakšno stopinjo višje.

V ponedeljek bo še naprej pretežno oblačno, tudi padavine bodo v večjem delu Slovenije še vztrajale v obliki krajevnih ploh in neviht.

Kakšno bo vreme od 3. do 9. maja

V torek nas čaka več sončnega vremena, verjetnost popoldanskih ploh bo nekoliko manjša. Nad zahodnim in južnim Sredozemljem se bo poglobilo ciklonsko območje, ki se bo ob koncu tedna najverjetneje približalo našim krajem. V sredo in v četrtek bo vreme tako deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne pa bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Od petka naprej bo bolj oblačno, tudi pogostost padavin se bo povečala.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!