Danes možne močne nevihte in toča

Slovenija 13. Maj 202201:00 > 07:55 0 komentarjev
Žiga Živulović jr./BOBO

V petek bo dopoldne sončno, sredi dneva in popoldne pa v notranjosti spremenljivo oblačno.

V petek zjutraj bo precej jasno, jugozahodni veter bo oslabel. Jutranje temperature bodo od 10 do 14 stopinj Celzija. Dopoldne bo sončno, sredi dneva in popoldne pa v notranjosti spremenljivo oblačno. Na severu se bodo popoldne začele pojavljati plohe in nevihte, nekatere tudi močnejše, ki se bodo postopno pomikale proti jugu. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Na območjih Koroške, Savinjske, Zasavske, Posavske in zahodnega dela Podravske regije, ter na območju Alp je pozno popoldne možnost nastanka sunkov nevihtnega piša in toče, piše portal Neurje.si.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne padavine, popoldne tudi plohe in posamezne nevihte. V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno, predvsem v hribovitem svetu bo možna kakšna popoldanska ploha ali nevihta.

Kakšno bo vreme od 16. do 21. maja

Nad našimi kraji bo večinoma prevladovalo območje visokega zračnega tlaka. Občasno se bo ozračje nad nami nekoliko labiliziralo. Predvsem v torek bo nas predvidoma vplivalo višinsko jedro hladnega zraka.

Prevladovalo bo večinoma sončno vreme. Verjetnost krajevnih ploh in neviht bo nekoliko povečana predvsem v torek. Popoldanske temperature bodo v začetku tedna večinoma malo nad 25 stopinj Celzija, v sredini tedna se bo nekoliko ohladilo, proti koncu tedna pa bodo temperature spet naraščale, še napovedujejo na Arsu.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!