Vreme: kakšen konec tedna je pred nami?

Slovenija 16. Jul 202201:00 0 komentarjev
vreme, vročina, sonce,
Alen Milavec /BOBO

V soboto bo zjutraj pretežno oblačno, a se bo dopoldne postopno zjasnilo. V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno.

V noči na soboto je bilo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v severni, osrednji in vzhodni Sloveniji bodo nastajale nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Ponoči je kakšna nevihta možna tudi ob morju, do jutra pa se bo ozračje povsod umirilo.

V soboto bo na Primorskem sončno s šibko burjo. Drugod bo zjutraj pretežno oblačno, a se bo dopoldne postopno zjasnilo. Sredi dneva bo povečini jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 33 stopinj Celzija. Na Krasu in v slovenski Istri je razglašena velika požarna ogroženost v naravi.

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno. Najbolj vroče bo ob šibki burji na Primorskem, v notranjosti pa bodo najvišje temperature ostale malo pod 30 stopinj Celzija. V torek bo jasno in vroče.

Kakšno bo vreme od 19. do 24. julija

Naši kraji bodo pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu obdobja slabelo. Iznad jugozahodne Evrope se bo tudi k nam razširil vročinski val in predvidoma vztrajal do konca tedna, ko bo možna osvežitev z nevihtami.

Od torka do sobote bo sončno in vroče. Najvišje dnevne temperature bodo od srede naprej predvidoma od 34 do okoli 37 stopinj Celzija. Verjetnost za nevihte se po trenutnih izračunih nekoliko poveča v soboto, še bolj pa v nedeljo 24.7.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!