Vreme: kakšni dnevi so pred nami?

Slovenija 05. Maj 202201:00 0 komentarjev
veter, vreme, dež
Žiga Živulović jr./BOBO

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se bodo jutri pojavljale predvsem v krajih severno od nas.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldanske plohe bodo malo verjetne. Proti večeru se bo ozračje umirilo, povsod se bo zjasnilo. V četrtek dopoldne bo v krajih, kjer je v sredo deževalo, lahko nastala megla. Jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju 11 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). V četrtek bo večinoma sončno, popoldne bo lahko nastala predvsem kakšna ploha. Ponekod bo sredi dneva in popoldne pihal južni ali jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 stopinj Celzija.

V petek bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Predvsem na severovzhodu bo možna tudi kakšna nevihta. V soboto bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe. Verjetnejše bodo v južnih krajih. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V nedeljo bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne plohe ali nevihte.

Kakšno bo vreme med 8. in 13. majem

V nedeljo in ponedeljek bomo še na obrobju višinskega jedra hladnega zraka, ki bo nad osrednjim Sredozemljem. Od ponedeljka do petka bomo sicer v območju visokega zračnega tlaka, ozračje nad nami pa bo sprva še nekoliko nestabilno. K nam bo dotekal toplejši zrak. V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo. Pojavljale se bodo manjše krajevne plohe. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Od ponedeljka do petka bo več sončnega vremena, predvsem v ponedeljek in torek pa bodo v notranjosti Slovenije še možne popoldanske plohe ali nevihte. Postopno bo topleje, še napoveduje Arso.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!