Vreme: kdaj se bo znova otoplilo?

Slovenija 31. Maj 202201:00 > 08:53 0 komentarjev
vreme, vremenska napoved, ljubljana, dež
Borut Živulović/ BOBO

V noči na torek bo pretežno oblačno in večinoma suho. V torek čez dan bo sicer topleje, a nas vseeno lahko presenetijo občasne krajevne padavine.

V torek zjutraj se bodo začele pojavljati manjše krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 15 stopinj Celzija. Tudi čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, na jugozahodu lahko popoldne nastane tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V sredo bo delno jasno, zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Popoldne bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Topleje bo. V četrtek bo večinoma sončno. Popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji možne krajevne nevihte. V petek bo sprva precej oblačno, čez dan se bo delno razjasnilo. Verjetnost padavin bo majhna.

Kakšno bo vreme od 3. do 8. junija

Nad delom zahodne in srednje Evrope bo območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa se bo zadrževalo ciklonsko območje. Naši kraji bodo na robu obeh sistemov. Občasno nas bodo ob zahodnih vetrovih dosegle manjše vremenske motnje, ki bodo večinoma potovale severno od nas. V nedeljo ali na začetku prihodnjega tedna nas bo najverjetneje dosegel vpliv ciklonskega območja. Od petka do nedelje kaže na precej sončno in toplo vreme. Še bodo možne krajevne nevihte, ki bodo verjetnejše nad hribovitimi kraji. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija. V nedeljo popoldne se verjetnost za padavine že nekoliko poveča. Še bolj verjeten je dež v začetku prihodnjega tedna, ko se bo tudi nekoliko osvežilo. Sredi prihodnjega tedna pa se verjetnost za padavine spet nekoliko zmanjša, še napoveduje Arso.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!