Vreme: konec tedna hladen in oblačen

Slovenija 07. Apr 202301:00
oblačno vreme
PROFIMEDIA

V noči na petek se bo zjasnilo, a bo že v dopoldanskem času zadnjega delovnega dne oblačnost ponovno naraščala.

V noči na petek ter v petek zjutraj bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju okoli 2 stopinji Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V petek dopoldne se bo nato oblačilo. V zahodni polovici Slovenije bo zapihal šibak jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 stopinj Celzija.

V soboto bo oblačno. Občasne krajevne padavine se bodo čez dan od severovzhoda razširile nad večji del Slovenije. V nedeljo bodo občasno še krajevne padavine, deloma plohe. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Dnevi bodo razmeroma hladni. V ponedeljek se bo v zahodni polovici Slovenije delno zjasnilo, tudi drugod se bo oblačnost lahko trgala. Topleje bo.

Kakšno bo vreme od 10. do 15. aprila

V torek nas bo prešla oslabljena hladna fronta, nato bomo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v četrtek slabelo. Od četrtka do sobote pa je razvoj vremena še precej negotov.

V ponedeljek kaže na suho in nekoliko bolj sončno vreme. V torek se bo pooblačilo, in predvsem v vzhodni polovici Slovenije bodo občasno manjše padavine. Suho bo v sredo in četrtek, nato pa bodo padavine spet verjetnejše. Nekoliko topleje bo, še napovedujejo na Arsu.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.