Vreme: nedelja bo v znamenju snega in dežja

Slovenija 05. Dec 202101:00 0 komentarjev
Sneg na Soriški planini
BOBO

V noči na nedeljo se je povsod pooblačilo, od jugozahoda pa se pojavljajo padavine. Danes bo deževalo in snežilo.

Ponoči se je povsod pooblačilo, od jugozahoda pa so se začele pojavljati padavine. V severni Sloveniji bo po nižinah snežilo, drugod večinoma deževalo. Jutranje temperature bodo na severu od -4 do 0, drugod okoli 2, ob morju 8 stopinj Celzija. Čez dan bo oblačno s padavinami. Sredi dneva in popoldne bo dež povsod v notranjosti prešel v sneg. Na Primorskem bo zapihala burja, na Štajerskem in v Prekmurju pa severovzhodnik. Temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem in v Beli krajini od 5 do 9 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso).

V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale. V ponedeljek se bo postopno razjasnilo, ponekod po nižinah bo ostalo precej megleno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V torek in sredo bo delno jasno in razmeroma hladno vreme. Zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod po nižinah megla. V sredo popoldne se bo v zahodni polovici Slovenije pooblačilo, zvečer bodo na zahodu že manjše padavine, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 8. do 13. decembra?

V sredo bo območje visokega zračnega tlaka nad nami oslabelo, od zahoda nas bo v noči na četrtek dosegla vremenska fronta in nad severnim Sredozemljem bo nastal plitev ciklon. V četrtek bo potoval čez srednjo Evropo, za njim bo prehodno nad severnim Sredozemljem nastal novi. V petek se bo počasi izpolnil in nato bomo pod vplivom višinskega severozahodnika in območja visokega zračnega tlaka.

V sredo bo še suho in razmeroma hladno vreme. V noči na četrtek se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo v četrtek okrepile. Tudi v petek bo oblačno z občasnimi manjšimi padavinami. Po nižinah v notranjosti bo marsikje snežilo. Od sobote do ponedeljka bo zelo verjetno suho.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!