Vreme: padavine bodo zajele večji del Slovenije

Slovenija 23. Avg 202101:00 > 09:25 0 komentarjev
vreme, dež, nevihte, napoved
Denis Sadiković/N1

V nov teden vstopamo s padavinami. Do jutra bodo nevihte zajele večji del države. Na Primorskem bo pihala tudi šibka do zmerna burja.

Ponoči se bo povsod pooblačilo, do jutra bodo padavine z nevihtami zajele večji del Slovenije. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 13 do 19 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo oblačno z občasnimi padavinami, predvsem na Primorskem bodo še možne nevihte. Dež bo popoldne večinoma ponehal, od severozahoda se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ob nevihtah so tam možni tudi močnejši sunki vetra. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 27 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Tudi v sosednjih pokrajinah krajevne padavine

Ponoči se bo v večini sosednjih pokrajin pooblačilo, predvsem v krajih severno in zahodno od nas se bodo pojavljale padavine, tudi nevihte. V ponedeljek se bo od severa delno zjasnilo, dopoldne bo v krajih južno in vzhodno od nas še pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ob morju tudi nevihtami. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju zmerna burja.

V torek in sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v torek popoldne bodo še nastajale plohe. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V četrtek bo večinoma sončno.

Kakšno bo vreme od 26. do 31. avgusta?

Anticiklon nad severno in srednjo Evropo bo sredi tedna počasi oslabel, v petek in soboto bodo naši kraji pod vplivom območja nizkega zračnega tlaka s središčem severovzhodno od nas. Nato bo nad Sredozemljem in srednjo Evropo predvidoma nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka, še napoveduje Arso.

V četrtek bo večinoma sončno z občasno povečano oblačnostjo in jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija. V petek in soboto bo občasno deževalo, v nedeljo in na začetku prihodnjega tedna pa bo verjetnost za padavine spet manjša.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!