Vreme: po nižinah megla, meja sneženja konec tedna še negotova

Slovenija 24. Nov 202101:00 0 komentarjev
Megla
PROFIMEDIA

Sreda se začenja z zelo hladnimi temperaturami. Čez dan bo pretežno jasno, dnevne temperature pa se bodo povzpele do 8 stopinj Celzija, na Primorskem do 12 stopinj Celzija. Konec tedna prihaja snežna pošiljka. Zagotovo bo snežilo v visokogorju, v nižinah pa je sneženje še vedno negotovo.

V sredo bo pretežno jasno, po nižinah bo dopoldne megla. Burja na Primorskem bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V petek prihajajo padavine

V četrtek bo na Primorskem oblačno. Drugod bo sprva še deloma jasno, v notranjosti Slovenije bo po nižinah megla. Čez dan se bo postopno pooblačilo tudi drugod, le na severovzhodu bo še ostalo deloma sončno. Predvsem v zahodnih krajih bo deževalo, poročajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V noči na petek se bodo padavine okrepile in prehodno zajele vso državo. V petek in soboto bo oblačno z občasnimi padavinami. Predvsem v soboto bo ob morju pihal jugo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno bo vreme med 27. novembrom in 2. decembrom?

V soboto in nedeljo bo večinoma oblačno s padavinami, ki jih bo kot kaže več v nedeljo. V gorah bo snežilo, po nižinah pa deževalo. Napoved meje sneženja je še zelo negotova.

Od ponedeljka do srede kaže na suho vreme. Jutranje temperature bodo med -5 in 0, najvišje dnevne pa okoli 5 stopinj Celzija. V četrtek se verjetnost za padavine nekoliko poveča.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!