Vreme: pred nami nekaj oblačnih in deževnih dni

Slovenija 08. Sep 202201:00
vreme
Srdjan Živulović/BOBO

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, na vzhodu sprva še deloma jasno. Že zjutraj in dopoldne bodo v zahodnih krajih krajevne padavine in nevihte, ki se bodo popoldne razširile proti vzhodu.

V četrtek bodo na zahodu že dopoldne padavine z nevihtami, ki se bodo popoldne širile proti vzhodu. Zvečer bodo plohe in nevihte povsod ponehale, ponoči bo deloma jasno. V petek pa se bo proti jutru na zahodu spet pooblačilo, pričele se bodo pojavljati krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 20 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Možni bodo krajevni nalivi in močni sunki vetra. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26, na vzhodu do 29 stopinj Celzija. V petek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami in nevihtami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Nekoliko hladneje bo. V soboto in v nedeljo bo dopoldne večinoma sončno, popoldne pa bodo še nastajale krajevne plohe ali nevihte.

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem počasi slabi. Vremenska fronta se od zahoda bliža Alpam. Pred njo k nam od jugozahoda doteka topel in postopno bolj vlažen zrak.

Kakšno bo vreme od 11. do 16. septembra

V nedeljo bomo še pod vplivom višinske doline hladnega zraka, zato bo ozračje nestabilno. V ponedeljek in torek se bo nad Alpami v višinah okrepil greben s toplo in bolj stabilno zračno maso, sredi prihodnjega tedna pa se bo od zahoda Alpam približevala nova vremensko motnjo, ki bo, kot kaže, proti koncu tedna vplivala tudi na vreme pri nas. V nedeljo bo dopoldne dokaj sončno, popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte. Od ponedeljka do srede kaže na večinoma sončno in vse toplejše vreme. V drugi polovici tedna se bo verjetnost padavin od zahoda povečala, še napoveduje Arso.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.