Vreme: pred nami sončna nedelja

Slovenija 18. Sep 202201:00
Padalec jesen vreme
Urška Živulovič /BOBO

V nedeljo bo povečini sončno, dopoldne ponekod še megleno. Popoldne se bo v severnih krajih oblačnost povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

V nedeljo bo povečini sončno s svežim in ponekod meglenim jutrom. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, ob morju okoli 11 stopinj Celzija. Popoldne se bo v severnih krajih oblačnost povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 21 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V noči na ponedeljek se bo prehodno pooblačilo, predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo rahlo deževalo. V ponedeljek bo delno jasno, popoldne bodo še posamezne kratkotrajne plohe. V torek in sredo bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla.

Nad srednjim Jadranom je ciklonsko območje, ki se pomika nad Balkan. Od severa priteka nad naše kraje hladen in postopno bolj suh zrak, še pravi napoved.

Kakšno bo vreme od 21. do 26. septembra

Do sobote bomo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo nato pričelo slabeti. Ob koncu tedna se bo veter v višinah obračal na jugozahodno smer.

Od srede do sobote bo suho vreme, jutra bodo sveža in ponekod meglena, najvišje dnevne temperature pa bodo v notranjosti Slovenije med 15 in 20 stopinj Celzija. Od nedelje naprej se bo verjetnost za padavine povečala, še napoveduje Arso.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.