Za novega direktorja policijske uprave Novo mesto imenovan Igor Juršič

Slovenija 10. Jul 202314:53 0 komentarjev
igor juršič
PU Novo mesto

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Senad Jušić je za direktorja policijske uprave Novo mesto imenoval Igorja Juršiča.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Senad Jušić je za direktorja policijske uprave Novo mesto z današnjim dnem imenoval Igorja Juršiča.

Juršič se je leta 1992 zaposlil na postaji prometne policije Novo mesto, kasneje je delal na inšpektoratu za notranje zadeve pri Ministrstvu za notranje zadeve (MNZ). V času prejšnje vlade, leta 2021, se je vrnil v policijo, in sicer v vodstvo službe generalnega direktorja policije. Kot so zapisali na spletni strani policije, so mu bile na tem mestu zaupane “različne naloge s področja strateškega načrtovanja in usmerjanja policije ter sodelovanja z institucijami, kot so varuh človekovih pravic, informacijski pooblaščenec, državno odvetništvo …”

Po upokojitvi dolgoletnega direktorja policijske uprave Novo mesto Janeza Ogulina 1. maja letos, je dolenjske policiste po pooblastilu vodil Andrej Zbašnik.

Jušić je sicer v zadnjem mesecu dni zamenjal direktorja kriminalistične policije, vodjo centra za varovanje in zaščito ter direktorja koprske in mariborske policijske uprave.

Jušić policijo kot vršilec dolžnosti vodi od konca februarja. Na javni razpis za generalnega direktorja policije s polnimi pooblastili, ki je bil objavljen konec maja, sta prispeli dve prijavi. Poleg Jušića tudi njegovega predhodnika na tem mestu Boštjana Lindava.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!